Posts

Showing posts from April, 2012

Egy másik szinező

Minden logikus érvem ellenére a házunk új lakója a "create your own topmodel"  sikertermék. Nem tudom meg van-e a fejetekben a képi világa, de egy kis ízelítőt tudok adni belôle: kistányérszemű, bamba arcú, felnőtt nőnek maszkírozott kiscsajok virítanak benne oldalszámra. Hozzájuk képest Barbie legvadabb formációja is visszafogott, természetes szépség. Ez a cucc egy spirálfűzött szinező/ruhatervező füzet, amiben a legfelháborítóbb (a külalakján kívül), hogy kb. hat darab színes oldal van benne, a többi száz fekete-fehér körvonalakat vonultat fel. Az előállítási költsége kb. 200Ft lehet, a bolti ára 2100. Ami leverte nálam a biztosítékot, az ennek a kiskutyás verziója volt: ötletelés arra vonatkozóan, hogy hogyan díszítsük fel a törpe kutyusokat koronával, bőrdzsekivel, stb. ha esetleg nem lenne elég nekik az a gyötrelem, hogy egy pláza cica táskájába zárva, kiegészítőként kell létezniük. Ebben az esetben szerencsére Bojka is érezte, hogy ez viccnek is rossz. Persze a topmode

döntés

Image
De nehéz ez... szerintem a vakondos a legjobb...vaaaagy: ha haza jön a főnök a suliból, majd megmondja.

Lám, lám

újabb megerősítés, hogy nem muszáj felnőni: (Az alábbi idézet Szakácsok címmel jelent meg, Márai Sándor: A négy évszak című könyvében) "Éjfél el ő tt néhány perccel a sötét gyermekjátszótéren megjelent a szálloda fehér sapkás f ő szakácsa, a chef, az egyik alszakács és a cukrász: fölálltak a hintára, és szótlanul, sok gyakorlattal és lendülettel hintázni kezdtek. Egy szót sem szóltak. Sütött a hold. A vendégek már aludtak, vagy a vörös fény ű bárban táncoltak. A közelben ültem, egy padon, s cigarettáztam. Arra gondoltam, hogy a világ megfejthetetlen, s örökké kellene élni, míg valamit megtudunk a valóságról. A madarak ő sszel költöznek. A gyermekek szeptemberben iskolába mennek. A Jupiternek négy holdja van. A szakácsok éjjel hintáznak."

szinező

Image
A múlt heti túltölt ő désnek köszönhet ő en egyszerre több dolgot indítottam be a mértéktelenség jegyében. A cseh könyvesboltok inspiráló légköre érezhet ő en meghozta a gyümölcsét. Agyrobbanás. Íme a sor: készül egy új szinez ő kissebbeknek (kép fent) , öltöztet ő baba a nagyobbaknak, a HUH fiú verzióján is agyalok..., ráadásul készül valami cirkuszos dolog is, de err ő l kés ő bb mesélek még... a neon vízióim egyel ő re szünetelnek. Nem önként.  A weboldalunk közben fejl ő dik tovább. A készletnyilvántartás a következ ő a listán. Igaz, több életer ő pontot igényelt a férfi szakasz részér ő l mint az oldalon eddig bármi, de hamarosan t ökéletesen használható lesz. Az animációt próbálom sürgetni. Jellemz ő, kinek mi fontos . :-))))

bohémia

Image
A térképen Cesky Krumlov    néven található. Laza nyugalom, ötlet áradat, borongós életvidámság, fanyar humor. Ez a hely a mi világunk...költöznénk azonnal. Nincs egy egyenes utca, egy egyenes fal, minden minden irányban d ő l, gömbölyödik. Gondolom itt a mese tartja lábon az épületeket, mert a statika biztosan nem. A város néha az elhanyagoltság határán egyensúlyoz, de a harmónia mégis mindenhol tökéletes.  Ezek a figurák a falon reklámújságokból készültek. Az alatta lévő éjjeli lepkék pedig fénymásolatok. Mégis gyönyörűek! Hihetetlen, de itt lépten-nyomon ilyen ötletekbe botlik az ember. Könyvek: Krumlov legszebb kivonata számomra egy könyv , amit iskolások készítettek a város történelmér ő l. A várban lévő könyvesboltban felfedeztem fel és ragadtam hozzá. A könyv alapgondolata is zseniális de a kivite

húsvét

Image
Hát így volt ez:... (persze ragyogó napsütéssel, így az esős sztori nem igazán állt a lábán.)

A nap kérdése

- Anya, ugye nem te teszed a fűbe az ajándékokat? Nagy levegő, pókerarc: - Neeeem. ( valóban, sokszor apa vállalja :-))- Miért kérdezed? - A Lea mamája lebukott...és a Lea azt mondta:... Upsz, ciki. Szerencsére Bojka hinni akar a mesében, szóval a Nyuszi holnap tiszteletét teszi nálunk, félek utoljára. (Biztos ami biztos a Nyuszi a Télapó példáján okulva már éjszaka odateszi az ajándékokat, ahova... khm...sikerül, hogy elkerülje az éber tekinteteket. Mivel esik az eső, hihető lesz, hogy ezúttal bent a házban dugta el a kincseket. A csokitojások majd mutatják az utat, ahogyan eddig. Most utoljára....a fenébe, megint valami elmúlt.)

végre tavasz van!

Image

bővebben...

Image
Péteken futtában firkáltam a lenti értesítést, hogy ne lep ő djön meg senki, ha valami egészen mást talál a weboldalunkon mint amire számított. Akkor most kifejtem, hogy mit értek frissítés alatt. Új kényelmi funkciók beépítése vált szükségessé, úgymint: regisztráció, viszonteladói feltételek, a partnerek számára folyamatosan aktualizált letölthető képanyag, on-line készletnyilvántartás stb. Amit mi ebb ő l rögtön frissíteni tudtunk az sajnos csak a képanyag egy része volt. Jelenleg is ezt láthatjátok, ha az oldalunkra tévedtek. A menüpontok és az eddigi kereteket feszeget ő dizájn elemek a programozónkra várnak. (animáció, S8 effekt, csíkos alap) Két év elteltével az arculatunk kezd végső formát nyerni... nem kapkodam el... :-D A Papushka és Mamushka figurák törzskönyveztettek erre a célra és mostantól kezdve meghatározzák az arculatunk következ ő szakaszát. Egy kis el ő zetes: