cukkini torta • zucchini chocolate cake

Dana idén lett két éves Janka pedig most júliusban tizenkettő. Nem halogatom tehát tovább, erre az alkalomra közzé teszem a Cukkinis csokitorta receptjét, amit a Séfek megjelenésekor ígértem. Lerántom a leplet arról, hogy hány cukkini is kell egy csokitortához? (Másfél :-P)




Cukkinis csokoládétorta
(répatorta helyett)

170g étcsokoládé
3dl liszt
1tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk őrölt fahéj
1 zacskó vaníliás cukor
1 1/2 dl cukor
250 g reszelt cukkini
2 tojás
1 1/2 dl napraforgóolaj

A csokoládét vízfürdőben/gőz fölött (ahogy tetszik) olvaszd meg. A hivatalos recept szerint illene a száraz és a folyékony hozzávalókat külön kezelni…vagyis a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrokat egy tálban összekeverni, míg a tojást és az olajat egy másikban, pláne a cukkinit, de én hirtelen felidulásból az összes hozzávalót egy keverőtálba borítottam és láss csodát: így sem lett semmi baja, sőt! Azt azért betartottam, hogy az olvasztott csokoládét csak akkor kezdtem belelocsolni, amikor már elfogadhatóan elegyedett a többi hozzávaló. Ha kész, kivajazott tortaformába kell önteni és 180 fokra előmelegített sütőben sütni 30-40 percig, ez a tortaforma nagyságától függ. Ha kisebb formát választasz vastagabb a tészta és nehezebben sül át. Akkor jó, ha nem ragad rá a tűre/fogvájóra/hurkapálcikára stb. Tetszés szerint aláhuzandó.
A napraforgóolaj íze elég domináns, de szerintem fincsi. Jó étvágyat!



This year, Dana is two years old and Janka became twelve. No further postpone, here is the recipe for zucchini chocolate cake, that I promised when the Chefs game was released. Here is the answer for the question: How many zucchinis you need for a chocolate cake? (Two small or one and a half middle sized one)


Zucchini Chocolate Cake
(Instead of carrot cake)

170 g dark chocolate
3dl flour
1tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp ground cinnamon
1 bag of vanilla sugar
1 1/2 dl sugar
250 g grated zucchini
2 eggs
1 1/2 dl sunflower oil


Melt the chocolate over a hot water. The official recipe says that I should mix the dry and liquid ingredients separately ... but I did not followed the recepie and put all the ingredients in ONE bowl together…and I did not have any problems with the result! I mixed everything exept melted chocolate, that was the last thing that I poured in. I scooped the mixture into a prepared cake tin and cook in preheated oven (180)  for about 30-40 minutes until risen. You can check to see if the cake is cooked by poking a cocktail stick into it.