edzőtábor • art course



Ezúttal kénytelen vagyok más tollával ékeskedni, mert amit most csinálok, azt nem tudom megosztani veletek. Ebben a stádiumban még nagyon nem látványos.:-) 




Bojkának művészeti tábort tartottam a nyáron, tekintve, hogy lecsúsztuk az összes jelentkezési határidőt. Vagy nem figyeltünk, vagy tényleg csak későn jöttek az ajánlások, hogy ez vagy az a tábor jó ötlet lenne. Ezzel a lazasággal magunkra vállaltuk a férjemmel, hogy tartalmas elfoglaltságot biztosítunk Bojkának egész nyárra. Nem mondom, kemény meló, de nagyon megérte.
Úgy kezdődött az egész, hogy Bojka az iskolás rajzaim után kezdett érdeklődni. Megmutattam mindent amit kért és lassan elkeveredtünk a gimnáziumi anyaghoz: a tanulmányrajzokhoz, a dolgok körüljárásához, a formák és eszközök megismeréséhez. Tudom, tudom, korai ez még egy tíz éves gyereknek, de nagyon élvezte a különböző technikákat, eszközöket, úgy hogy nem volt tétje a pancsolásnak. Az erdőben választottunk néhény levelet/termést amit lenne kedve lerajzolni. Aztán lassan megszületett a tanulmányrajz, majd a hímzős “játék”, ami részemről nem túl eredeti ötlet, de Bojkának nagyon szórakoztató volt. Eredetileg arra szántam, hogy rávezessem: foltokban is lehet gondolkodni, nem csak vonalakban, de ez is elég csíkosra sikerült. :-D





A következő bejegyzésben majd megmutatom, hová fajult a dolog Fekete Belyának (Belyart) köszönhetően. Az ő meghívása egészen új távlatokat nyitott meg.


I held an art camp for Bojka this summer, seeing that we missed all the application deadlines. Either we didn't pay attention or the suggestions really just came late that this or that camp would be a good idea. Staying laid-back, we decided with my husband to provide substantial activity for Bojka all summer. I'm not saying it wasn't hard work, but it was really worth it.
It all started with Bojka asking about my school drawings. I showed her everything she asked for and we slowly got to the high school material, studies, examining things, getting to know form and mediums. I know, I know, this is premature for a ten year old kid, but she really enjoyed the different techniques and tools, since messing around with them, there was nothing at stake. We chose a few leaves and things in the woods that she would like to draw. Then slowly the study was born, then the embroidery “game”, which isn't a very original idea on my part, but it's a lot of fun. I originally intended to show Bojka: you can also think in spots, not just lines, but it turned out pretty stripey, too. :-D
In the next entry I'll show you what things came to thanks to Belya Fekete (Belyart). Her invitation gave completely new horizons to it all.